Single post

Невероятна и здравословна пица

pizza

Ако човек се сети за вкусна пица първото нещо, изскачащо в мислите му, нормално е „нездравословна”. Една пица за щастие е възможно да бъде наистина полезна, в зависимост от съставките и това как се прави.

Рецепта за здравословна вкусна пица е изключително елементарна и се свежда до подбора на коректните съставни части. Точно преди да почнете да се притеснявате за гарнитурата, е нужно да се замислите за тестото. Ще откриете много различни типове тесто, но тесто без глутен би гарантирало, че всеки един би могъл да се радва на Труда ви. За огромно съжаление значителен брой от тестата за пица с липса на глутен са с един проблем – на вкус са отвратителни. Тестото за пицата без глутен обикновено е много тестливо или пък прекалено хрупкаво и ронливо. Откриването на баланса измежду 2-те много често е адски трудно. Хубавата рецепта е тази, която включва различни видове брашно например тапиока брашно, сорго брашно или от кафяв ориз. Другите компоненти например морска сол, кафява захар, зехтин и оризов оцет ще създадат вкус към тестото и ще предотвратят да изсъхне прекалено много.

Веднъж като приключите с тестото може спокойно да почнете с гарнитурата – дебела или тънка, квадратна или кръгла. Правилната рецепта е тази, която не прави гарнитурата суха прекалено много. Печете докато тестото се набъбне, тогава вадите и добавяте всички останали елементи. Сосчето за пица е също изключително важен. Спокойно можете да откриете органични сосове за вашата пица през интернет и в различни специализирани в сферата магазини. Бихте могли да си го приготвите самостоятелно, като закупите точните доматки, сложите чесън и билки и смелите в кухненски робот. Вие сами определяте колко гъст ще е соса и какви точно подправки ще се използват, като всичко това може да ви даде по-пикантен или по-сладък вкус. Ползата от домашно изготвен сос е това, че не се създават много високи стойности на захар или натрий, които се намират в сосовете от буркани.

Когато говорим за сиренето – козе сирене или моцарела са класика. Спокойно можете да използвате малко или много. Има варианти, като използват обезмаслено мляко, като така се избягва допълнително количество на мазнини, от което просто нямате нужда. Сиренцето трябва да обхваща колкото се може повече пица, давайки Ви прекрасния вкус, който вие желате. Гарнитурата може да бъде зеленчуци, започвайки от броколи и се стигне до гъби. Добавянето на няколко най-различни всеки път ще ви помогне да намерите на кои точно от тях да се доверявате повечко.

Сложете всичко това обратно във фурната, докато сиренето се разтопи и получите вкусна, здравословна пица, създавайки от нулата.

Ако всичко това ви изглежда сложно, можете да се доверите изцяло на Мелниците и техните страхотни пици с опция за доставка до вашия дом!

Разгледайте още: храна за вкъщи софия

theme by teslathemes